Thursday, March 5, 2009

Jantung, Popia and Udang

Jantung

Sejak duduk Scotland ni, ni lah first time jumpa jantung..tu pun ihsan tuan kedai...dah bosan jugak makan ayam jer atau daging..ikan pun susah jumpa..kalau ada pun salmon, haddock, sesekali bolehlah siakap.... bila dah dapat jantung ni apa lagi..masak kicap la yang paling sedap sekali...

Popia Goreng (Spring Roll)

My popia somehow different sikit. I like it small (bite size), not too much filling supaya ianya lebih rangup dan tahan. Kat sini agak mudah nak buat popia sebab boleh dapat kulitnya dari kedai Pak Matt Dundee. Selalu kalau buat, simpan dalam peti, so bila teringin, tinggal goreng jer....

Udang Masak Asam

ni udang experiment Amirrudin....dia jumpa resepi dalam majalah saji...not bad, tapi dia sendiri tak makan....takut langgar undang-undang persatuan gout semalaya..........

No comments: