Bahan-bahan:
1 bungkus agar-agar (20g)
4 gelas air (1-1.2L)
1 mangkuk gula (180g)
1 tin jagung jenis cream
1 tin susu cair
3 sudu tepung kastard (bancuh dengan air)
Cara
1. Masak agar-agar bersama gula dan daun pandan hingga hancur
2. Tuang sedikit (lebih kurang 2 senduk) kedalam acuan yang telah di tabur jagung biji
3. Sementara itu campur jagung, susu cair dan tepung kastard dalam satu bekas. campur rata
4. Tuang campuran ini kedalam agar-agar
5. masak sehingga mendidih dan nampak berkilat
6. bolehlah dituang didalam acuan yang telah dimasukkan agar-agar dan jagung biji tadi (pastikan agar-agar kosong tu dah beku sebelum tuang). Biarkan beku
7. Setelah beku bolehlah ditelungkup di atas pinggan leper dan bolehlah dihias dengan jagung dan kismis hitam.
Puding ni sangat senang membuatnya. Ini adalah resepi arwah mak tapi saya ada improvise skit
Friday, October 19, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment