Bahan-bahan:
500 g mee (bee hoon boleh gak)-celur
50 g udang basah-celur
60 g isi ayam(rebus/panggang) yang telah dicarik-carik)
telur rebus
taugeh-celur
kangkung-celur
2 sudu besar pes udang
1 Liter air
garam dan serbuk perasa
Pes Udang
200 g udang
50 g bawang putih
60 g cili kering (atau 2 sudu besar cili boh)
80 g bawang merah
garam dan gula
- kisar kesemua bahan dan tumis hingga kering dan naik minyak
Cara
1. Isikan air kedalam periuk, masukkan pes udang. Biarkan ia mendidih dan masukkan garam secukupnya.
2. masukkan semua bahan yang telah dicelur kedalam mangkuk.
3. Curahkan kuah diatasnya. Sedia untuk dimakan.
Wednesday, November 7, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment